Actueel

24/1

Huisregels
Huisregels   Binnen onze praktijk wordt ieder mens m...

Lees meer
19/1

Veranderingen in de praktijk
In de komende maanden gaan er enkele veranderingen plaatsvinden...

Lees meer
11/11

Anoniem bellen
Het is goed te weten dat wij in de meeste gevallen anoniem uitb...

Lees meer
Archief

Ons team

Onze doktersassistenten vormen het centrale aanspreekpunt van onze praktijk. Zij maken de afspraken, verzorgen de eerste opvang van spoedpatienten, regelen de herhaalrecepten, doen de administratie en geven informatie en eventueel voorlichtingsmateriaal.
Bij het maken van een afspraak zullen wij altijd vragen naar de reden van uw contact. Wij doen dit om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten en hoeveel tijd we moeten inplannen voor de afspraak.
Daarnaast verrichten zij medische handelingen, zoals:

Onze doktersassistenten Claudia en Henrieke zijn gediplomeerd Spreekuur Ondersteuner Huisartsen (SOH), dat betekent dat zij naast bovenstaande verrichtingen ook zelfstandig de volgende aandoeningen mogen beoordelen, hiervoor kunt u dan ook bij haar een afspraak maken:

 • ambulante compressie therapie (drukverband bij vocht in de benen)
 • tapen van enkels (tape-bandage)
 • acute keelpijn
 • bloedneuzen
 • neusverkoudheid
 • bijholteontsteking
 • schaaf-, scheur- en snijwonden
 • bijtwonden
 • brandwonden
 • enkelverstuikingen
 • galbulten
 • insectenbeten
 • tand door de lip
 • blaasontsteking
 • teenletsel
 • ‘blauwe’ nagels

Onze praktijkondersteuners bieden zorg aan mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, astma/COPD en ouderen. Daarnaast begeleiden zij mensen bij het stoppen met roken. De POH-GGZ biedt laagdrempelige zorg aan mensen met psychische en psychosociale problemen. Deze GGZ zorg gaat niet van uw eigen risico af, maar valt onder huisartsenzorg.

 

Medewerkers

Huisartsen

Wouter van Werkum

BIG: 19064791601

Ik stel mij graag aan u voor. Wouter van Werkum, ik ben 45 jaar oud, levensgenieter, getrouwd, vader van 3 kinderen en een gedreven huisarts.

Speciale interesses: Algemene huisartsgeneeskunde, psychiatrie, hart- en vaatziekten, palliatieve zorg, kleine chirurgische ingrepen en digitale huisartsenzorg.

Als huisarts probeer ik altijd mee te denken met de patiënt, wat is het probleem en wat is voor deze patiënt een passende oplossing. Het geven van zinnige en doelmatige zorg vind ik erg belangrijk. Ik probeer onderzoeken en verwijzingen die geen verbetering van de gezondheid geven te vermijden.

Ik heb een vrij directe benadering en een pragmatische inslag. Ik hecht veel waarde aan de autonomie van de patiënt. Onderwerpen zoals euthanasie, stoppen van levensverlengende handelingen en abortus zijn met mij bespreekbaar.
Het overdragen van kennis en kunde naar een nieuwe generatie huisartsen doe ik als huisartsenopleider verbonden aan het Huisartseninstituut van de Erasmus Universiteit.

 

Jorien Verdijk

BIG: 29066786501

Als verse import ben ik eind 2017 op Walcheren neergestreken.
Oorspronkelijk kom ik uit Brabant en tijdens mij studie geneeskunde heb ik in het mooie Maastricht gewoond.
Na mijn studie heb ik werkervaring opgedaan als arts op de Spoedeisende Hulp en geriatrie in Nederland en Australië.
Terug in Nederland besloot ik dat het huisartsenvak beter bij mij past dan een baan in het ziekenhuis en heb ik in Utrecht de opleiding tot huisarts gevolgd.

Met veel plezier en toewijding heb ik een aantal jaren als waarnemend huisarts gewerkt en gewoond in regio Utrecht. Daarnaast ben ik jaren actief geweest als docent in het onderwijs voor huisartsen-in-opleiding en geneeskundestudenten aan het UMCU.

Toch besloten we met ons jonge gezin de Randstad te verruilen voor de rust en de ruimte rondom Koudekerke. Ik hoop dat onze 3 dochters hier met veel plezier gaan opgroeien.

Naast het werk in de praktijk, willen we de komende jaren het prachtige pand waar we nu wonen gaan verbouwen en een B&B beginnen. Een lang gekoesterde droom, waar we ons best voor gaan doen die te verwezenlijken!

Ik hoop in deze praktijk met even veel plezier te werken als ik de afgelopen jaren gedaan heb en u bij te staan met medisch advies en een luisterend oor.

Kevin van Leeuwen

BIG: 99920591001

Oorspronkelijk ben ik geboren in Rotterdam en opgegroeid in Zevenhuizen, een klein dorpje in de Randstad. Tijdens mijn studie leerde ik mijn vrouw kennen, een Middelburgse. In 2020 zagen wij, na 10 jaar in Rotterdam gewoond te hebben, de prachtige kans om (terug) te verhuizen naar Middelburg. In 2021 hebben we een dochter gekregen en we willen graag onze toekomst verder opbouwen in Middelburg.

In 2015 ben ik afgestudeerd als arts. Daarna heb ik de huisartsopleiding gecombineerd met een wetenschappelijk onderzoek naar jicht. Ook had ik een aantal onderwijstaken op de Geneeskunde opleiding in Rotterdam, zoals klinisch redeneren en het coachen van beginnende studenten. Het laatste jaar van de huisartsopleiding heb ik gewerkt in de huisartspraktijk van Serooskerke. Daar heb ik een hele fijne tijd gehad en kennis kunnen maken met Walcheren.

Vanaf oktober 2021 neem ik vier dagen per week waar in de praktijk van dokter Ponten. Ik vind het erg belangrijk om mensen goed te leren kennen en een vast aanspreekpunt te zijn.  U bent van harte welkom bij mij met al uw (medische) vragen, of gewoon om een praatje te maken. In mijn aanpak probeer ik het midden te zoeken tussen wetenschappelijke kennis en persoonlijke ervaring.

Niels Lastdrager

BIG: 1991182501

In het jaar 2000 verliet ik Middelburg om te gaan studeren in initieel Groningen en later Utrecht. Utrecht beviel erg goed, maar de aantrekkingskracht van Zeeland bleef altijd, waardoor ik in 2022 weer naar Middelburg verhuisde. Voordat ik huisarts werd, heb ik vooral gewerkt op de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis, en bij de Cardiologie. Sinds 2014 ben ik huisarts en een aanzienlijk deel van mijn tijd werk ik als spoedarts voor justitiële instellingen en verpleeghuizen. In de toekomst zou ik het graag jonge artsen opleiden tot huisarts. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Naast mijn werk, geniet ik vooral van buitenzijn met mijn gezin.

Praktijkondersteuners

Jolanda van de Waart-Bil

Praktijkverpleegkundige somatiek

Hallo!

Mijn naam is Jolanda van de Waart – Bil, ik kom uit Arnemuiden en ben sinds eind november moeder van een zoontje.

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de HBO-verpleegkunde in Vlissingen. Na jaren als wijkverpleegkundige te hebben gewerkt, ben ik in 2008 aan de opleiding tot praktijkondersteuner somatiek begonnen.  Ik heb 13 jaar in Axel gewerkt en per 1 mei 2021 ben ik in de praktijk van dr Ponten gestart, als opvolgster van Lianne.

Ik ga de patiënten met Diabetes Mellitus, hart- en vaatziekten, astma en COPD begeleiden. Tevens ga ik me bezighouden met de ouderenzorg binnen de praktijk. Dit alles gebeurt protocollair en in samenspraak met dr Ponten.

Ik kijk uit naar een fijne samenwerking, tot ziens!

Marijke de Groot

BIG: 49046617830

Mijn naam is Marijke de Groot. Werkzaam als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Tijdens mijn HBO verpleegkundige opleiding heb ik kennisgemaakt met de psychiatrie. Hiermee werd mijn enthousiasme voor de psychiatrie gewonnen en kreeg ik een vast contact bij Emergis in 1996. Tijdens het werken bij Emergis heb ik de opleiding HBO Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige afgerond. Met mijn SPV diploma heb ik lang ambulant SPV gewerkt bij het Regionaal geestelijk gezondheid centrum in Terneuzen gewerkt. Ik heb hiermee ruime ervaring in de psychiatrie met diverse psychische, psychosociale en psychiatrische problematiek.

Door het POH-GGZ werk sta ik dichter bij de patiënt omdat het aanbod laagdrempelig is en snel beschikbaar. Met het POH-GGZ werk versterk ik de eerstelijns zorg GGZ vanuit de huisartsen praktijk.

Mijn werkzaamheden zijn: inventariseren van psychische en sociale problematiek en overleggen met en advies uitbrengen aan de huisarts welke zorg het meest passend is. Kortdurende behandeling binnen de huisartsenpraktijk middels ondersteunende gesprekken is een van mijn taken en soms doe ik huisvisites om de problematiek goed in kaart te kunnen brengen.

Naast mijn werk als POH-GGZ ben ik zelfstandige (ZZP-er) en werkzaam onder de naam VraagKracht. In mijn vrije tijd ga ik graag samen met mijn man op pad, lopend, met de motor of met onze oude Landrover kamperen en blues festivals bezoeken.

Assistenten

Claudia Kneepkens

Ik wil mij graag even voorstellen:
Ik ben 22 jaar werkzaam geweest in de ouderenzorg maar het werk als assistente trok mij enorm.
In september 2016 heb ik besloten hiermee te starten via een thuisstudie.
Mijn stage bij dokter Ponten is van beide kanten goed bevallen dat ik kon blijven.

Ik heb 2 kinderen waar ik super trots op ben. Ik hou van mooi weer en op vakantie gaan.

Henrieke

In september 2022 ben ik begonnen in de praktijk. Hiervoor heb ik ruim 11 jaar in een andere praktijk gewerkt en ook een aantal jaar op de huisartsenpost. Hierdoor heb ik al veel ervaring opgedaan binnen het vak.

Ik houd van het vak en de afwisseling die daarbij hoort. Je weet nooit hoe de dag er uit gaat zien, hoe goed je alles ook probeert te plannen.

Ook de band die je opbouwt met de patiënt vind ik erg waardevol. Naar mijn idee bevordert dit ook de kwaliteit van het leveren van patiëntenzorg.

Anneke Kampstra

Voor degenen die me nog niet kennen zal ik me even voorstellen.
Ik ben Anneke Kampstra. Ik woon in ’s-Gravenpolder en heb een zoon en 2 dochters.

Na de middelbare school heb ik de opleiding voor verpleegkundige gedaan en heb daarna nog een paar jaar in het ziekenhuis in Zierikzee gewerkt. Toen de oudste geboren is ben ik gestopt met werken.
Toen de kinderen mij niet meer zo nodig hadden begon het toch weer te kriebelen om weer te gaan werken.
Weer in het ziekenhuis gaan werken trok me niet meer zo door alle veranderingen en de onregelmatige werktijden.
Daarom ben ik de opleiding voor apothekersassistente gaan doen.
Nog voor ik mijn diploma had kwam er een plaatsje vrij bij dr Ponten als apothekersassistente in Nieuwland.

Door mijn opleiding als verpleegkundige kon ik ook de functie vervullen van doktersassistente in Middelburg. Daar breng ik de middagen door.
Samen met dr Ponten geven wij ook reisadvies en de vaccinaties aan mensen die naar het buitenland op vakantie gaan.
De combinatie van deze functies maakt het voor mij de perfecte baan.

In mijn vrije tijd ben ik nog vrijwilliger bij de speel-o-theek in Kapelle en organiseer ik allerlei activiteiten voor de gym.
Behalve organiseren sport ik ook zelf graag. Ik zit op volleyball en turnen.

Yvonne

Ik stel mij graag aan u voor:

Ik ben  sinds de zomer van 2010 werkzaam als assistente bij de praktijk van dokter Ponten.

In de jaren daarna heb ik mij verder mogen ontwikkelen tot triagist bij de huisartsenpost en als praktijkmanager

Een duo functie die ik met veel plezier uitvoer bij diverse huisartsenpraktijken.