0118-674222
Adressen
Rentmeesterlaan 67
4336EE Middelburg
Oude Rijksweg 11
4339BA Nieuw- en St Joosland
A A

30-minuten bloeddrukmeting

Op verzoek van uw huisarts kunt u bij de assistente een afspraak maken voor een 30-minuten bloeddrukmeting of een 24-uursbloeddrukmeting.

24-uurs bloeddrukmeting

Tijdens het onderzoek wordt ongeveer 24 uur uw bloeddruk geregistreerd. Overdag zal de meter elke 30 minuten uw bloeddruk meten en ’s nachts gebeurt dit ieder uur. Op deze manier krijgt de huisarts een goed beeld van uw bloeddruk tijdens uw dagelijkse bezigheden, zodat de huisarts een optimaal beleid kan bepalen omtrent de behandeling van uw bloeddruk.

30-min bloeddrukmeting

Doordat veel patiënten de 24-uurs bloeddrukmeting als hinderlijk ervaren, is een 30 minuten bloeddrukmeting een goed alternatief om een goed overzicht van uw bloeddruk te verkrijgen. Bij deze meting wordt gedurende 30 minuten elke 5 minuten de bloeddruk gemeten met een 24-uurs bloeddrukmeter. De patiënt zit alleen in een kamer en mag daar niet gestoord worden. De assistente die de bloeddrukmeter om doet, controleert bij de eerste meting of het apparaat goed werkt, waarna zij de kamer verlaat. De eerste 2 metingen worden niet meegenomen in de analyse, omdat uit verschillende onderzoeken blijkt dat een aanzienlijke bloeddrukdaling kan plaatsvinden in de eerste 10 minuten. De resultaten van het onderzoek worden met uw huisarts besproken, waarna de huisarts het beleid en uw behandeling bepaald.